Texels Kookboek - Erwtensoep

Ingrediënten
25 gr boter 500 gr spliterwten 1 prei 2 uien
1 winterwortel 2 l runderbouillon 125 g spekreepjes 1 rookworst
1 glas rode wijn 1 tl paprikapoeder 1 el dille peper
zout

Hulpmiddelen

Voorbereiding

Spoel de erwten af en laat ze een nacht in een pan met water weken.

Bereiding

Smelt de boter in de soeppan en bak de spekjes met de paprikapoeder hierin uit.

Spoel de erwten af en voeg deze samen met de runderbouillon toe. Breng het geheel aan de kook.

Maak ondertussen de prei, ui en winterwortel schoon en snijd alles klein. Doe de groenten in de soep. Laat de soep een uur pruttelen.
Pureer de soep met behulp van een staafmixer.

Snijd de rookworst in plakjes en voeg deze, samen met de wijn aan de soep toe. Laat alles nog een half uurtje zachtjes koken.

Breng de erwtensoep met peper en zout op smaak. Garneer de soep met dille.

Serveertip

Soort gerecht: maaltijdsoep Aantal personen: 4-6 Bereidingstijd: ca 2 uur
Wijntip:

Eet smakelijk !!